Dinsdag is de eerste paal geslagen voor de uitbreiding van YongLi Europe op bedrijventerrein Breekland in Oudkarspel. Daarmee begint de bouw van een nieuwe productiehal tegenover de bestaande twee panden aan de Koolmand.  Dit ondanks de wereldwijde coronacrisis. Het bedrijf verwacht hiermee bij te dragen aan de lokale bedrijvigheid en werkgelegenheid.

YongLi Europe is het Europese hoofdkantoor van de YongLi Belting Group, wereldwijd actief in de productie, verwerking en levering van transportbanden. Het Chinese bedrijf richtte in 2004 een Europese tak op, die nu wordt geleid door de Hollanders Aris Wind en Remko van Hove.

"De bouw van de nieuwe productielocatie was een langgekoesterde wens", vertelt directeur Aris Wind. "We zijn in 2010 met één productielijn begonnen, als aanvulling op de producten die wij van ons Chinese moederbedrijf importeren. Maar met de groei van het bedrijf neemt ook de druk op de productie toe. Met een extra productielijn zijn afnemers verzekerd van flexibele levertijden, kunnen we meer klant specifieke producten ontwikkelen en zijn we minder gevoelig voor geopolitieke invloeden en valutaschommelingen. Bovendien kunnen we in de huidige twee panden onze voorraadcapaciteit uitbreiden. Het heeft eigenlijk alleen maar voordelen!"

YongLi werd zoals de meeste bedrijven getroffen door de coronacrisis. "Maar een sterk team en een goed product zorgen voor vertrouwen in de toekomst", verklaart Wind. "Bovendien schaart ons Chinese moederbedrijf en alle andere stakeholders zich volledig achter ons om zelfs nu deze stap te zetten."

De nieuwe productielijn moet in het voorjaar van 2021 operationeel zijn.
Pin It
Bekeken: 1405x
https://ee.itk.ac.id/data/