Langedijk Centraal


Honderden bezoekers uit de hele provincie namen vrijdag een kijkje op de eerste natuurbegraafplaats in Noord-Holland. In bijzijn van een kleine groep genodigden werd Geestmerloo in Koedijk officieel geopend door Commissaris der Koning Arthur van Dijk. Ook initiatiefnemer en conceptueel bedenker Charles Laurens nam het woord.

Voor de bezoekers was er een rondleiding en werd een collectie van natuurlijke uitvaartkisten, manden en lijkwades getoond. Na verloop van tijd gaan de materialen in het ongemarkeerde graf volledig op in de natuur. De grote belangstelling voor Geestmerloo komt niet alleen door de interesse voor natuurbegraven, het gebeurt nergens anders in de provincie. Dat kan ook niet zomaar, vanwege het veelal te hoge grondwaterpeil. Bij de inrichting van Geestmerloo is daar rekening mee gehouden.

Nu oogt het gebied nog wat kaal. De 40.000 geplante boompjes hebben een aantal jaren nodig om tot een bos uit te groeien. De natuurbegraafplaats maakt deel uit van een groter recreatiegebied met onder andere een natuurspeelplaats en het Bos der Omarming. Hier kunnen nabestaanden van overleden kinderen een herinneringsboom planten.

Op Geestmerloo zijn inmiddels zeventien mensen begraven. Daarnaast hebben al enige honderden mensen een plek gereserveerd voor de toekomst. (foto's: Paula van der Post Fotografie)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl