Langedijk Centraal


De Noordwest Ziekenhuisgroep neemt vooralsnog geen extra maatregelen voor de nieuwe 'corona-golf' en als het een beetje meezit blijft dat ook zo. "Landelijk hebben ziekenhuizen met elkaar afgesproken dat als de grens van de capaciteit bereikt wordt, covid-patiënten worden overgebracht naar een ander ziekenhuis", vertelt persvoorlichter Rinkse de Wit. "We bijken de situatie per dag."

Na de uitbraak moest het NWZ drastische maatregelen nemen, zoals uitstel van niet-spoedeisende operaties en schuiven met zorgpersoneel. Veel medewerkers draaiden maandenlang extra uren onder zware en stressvolle omstandigheden en met mogelijk risico op besmetting. Met spreiding van de patiënten moet dit allemaal voorkomen worden.

Er waren signalen in de media over medewerkers die wellicht niet bereid waren om die extra stappen weer te zetten, maar De Wit is positief: "Ik hoor van heel veel collega's dat als het mis gaat, dan staan we er weer."

Maar voorlopig is het nog niet zo ver bij het NWZ. Deze maandag liggen er dertien covid-patiënten geïsoleerd op de verpleegafdelingen in Alkmaar en Den Helder en drie op de intensive care in Alkmaar (Den Helder heeft geen IC). Dat zijn er wel meer dan een week terug, toen waren dat er acht en twee.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl