Donderdag is voor de tweede keer in korte tijd een coronapatiënt overgevlogen vanaf het Noordwest in Alkmaar naar een ander ziekenhuis. De vrouw is naar Enschede overgebracht. Haar zoons stonden toe te kijken hoe ze met de brancard naar de helikopter werd gebracht en erin werd geschoven.

Recent werd al een patiënt naar een ziekenhuis in Duitsland vervoerd. Het is bij het NWZ vrijwel de hoogste alarmfase en ook andere ziekenhuizen in de provincie hebben het water aan de lippen staan. Verslechtert de situatie verder, moeten er misschien harde keuzes gemaakt worden over wie op de Intensive Care terecht kan.

Naast dat er veel patiënten binnenkomen, zorgt het zoveel mogelijk in stand houden van de reguliere zorg voor extra druk. In de eerste golf was veel sneller afgeschaald. Bovendien is er binnen Noord-Holland en Flevoland wel goede coördinatie voor de spreiding van coronapatiënten, maar ziekenhuizen elders in het land zijn zuiniger met het uitlenen van IC-bedden.
Pin It
Bekeken: 2109x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/