Langedijk Centraal


De Veiligheidsregio Noord-Holland Noord is tevreden over het verloop van oud op nieuw, zo heeft voorzitter Emile Roemer laten weten. De viering verliep niet zonder incidenten, maar dat viel ook niet te verwachten. Ook werd, ondanks het verbod, nog behoorlijk wat vuurwerk afgestoken.

In Zuid-Scharwoude is een man ernstig gewond geraakt bij een steekincident waarbij ook een vuurwapen is gevonden, in Alkmaarse Park Rekerhout is een DAF oldtimer achtergelaten en in brand gestoken en in Wognum raakte een fietstunneltje zwaar beschadigd door een enorme explosie met vuurbal. In Ursem raakte de sfeer wat gespannen toen jongeren zwaar vuurwerk afstaken en in Alkmaar wist de politie escalatie te voorkomen toen er zwaar vuurwerk werd afgestoken in Nieuw-Overdie en er pallets in brand werden gestoken aan de Kortenaerkade. Ook in Egmond dreigde het uit de hand te lopen toen twee groepen jongeren met elkaar op de vuist wilden.

Wijkagent Bas Dirkmaat beaamt op Twitter dat het redelijk rustig was in regio Alkmaar. "Na een ME dienst van 12 uur mag ook ik naar huis. Avond en nacht redelijk rustig verlopen, op wat incidenten na in Alkmaar, Overdie, de Mare en Egmond aan zee. Alle collega's zonder letsel weer naar huis."

Brandweer en ambulancediensten in de regio werd geconfronteerd met 190 meldingen, tegenover 269 een jaar geleden. Dat kwam vooral door een afname van het aantal branden van 99 naar 36. Opmerkelijk is het relatief hoge aantal incidenten van 21 in Langedijk, terwijl er in Heerhugowaard slechts zeven waren. In Alkmaar werd 38 keer uitgereden, in Bergen veertien keer en in Heiloo acht keer. (foto: Marco Schilpp)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl