De directeur van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, Martin Smeekes, is voorstander van de avondklok, liet hij weten tijdens een werkbezoek aan verzorgingstehuis de Hoge Hop in Hoorn. "Juist op dit soort locaties, daar wil je die Britse variant niet hebben. We kijken ook uit naar het advies van het Outbreak Management Team of we de avondklok toch niet moeten invoeren."

Smeekes hoort schrijnende verhalen tijdens overleggen met Europese collega's. "Een Ierse collega vertelde over hoe het binnen een paar weken helemaal uit de hand liep, dat is verschrikkelijk natuurlijk. Dus ik denk dat als het OMT zegt dat we van de avondklok effecten kunnen verwachten, dan zouden we dat zeker moeten doen", zegt hij tegen mediapartner NH Nieuws.

De Britse variant is volgens Smeekes drie keer zo besmettelijk. "Dan zijn het hele slechte situaties waar je in terecht komt. Dus we moeten er alles aan doen dat het buiten blijft, dat het onder controle blijft. Dus als een avondklok daar een belangrijke bijdrage aan kan leveren, ben ik er van overtuigd dat het snel besloten zal worden."

Vice-voorzitter Jan Nieuwenburg houdt zich nog op de vlakte over de avondklok. "Ik wacht de onderbouwing van het OMT en het kabinet af, en wil daar nog niet op vooruitlopen."

NH Nieuws peilde de steun voor een avondklok bij het eigen panel. De helft van 1.400 respondenten is in hoge tot zeer hoge mate voorstander. (foto: NH Nieuws)
Pin It
Bekeken: 2088x
https://ee.itk.ac.id/data/