Mantelzorgers die na 21.00 uur buitenshuis een naaste moeten verzorgen, mogen tijdens de avondklok hiervoor de deur uit. Soms zit de mantelzorger hierover met vragen. Die kan het Mantelzorgcentrum beantwoorden. Het is alleen op werkdagen bereikbaar, zo meldt een persbericht van het expertisecentrum dat actief is van de gemeente Heiloo tot aan Den Helder.

Veel mantelzorgers zorgen voor iemand die niet bij hen in huis woont. Mantelzorgers hebben daarom een uitzondering op de avondklok. Maar volgens het Mantelzorgcentrum zijn mantelzorgers wel terughoudend om na 21.00 uur nog op pad te gaan: "Dat doen ze alleen als het echt moet". Maar onzekerheid kan bestaan over de noodzaak. Daarom kunnen mantelzorgers het voorleggen aan de medewerkers van het Mantelzorgcentrum. Als er andere zorg geregeld moet worden, bijvoorbeeld omdat de mantelzorger ervoor kiest om thuis te blijven, dan helpen de medewerkers van het Mantelzorgcentrum hier ook bij.

Het Mantelzorgcentrum is hét expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord. De belangrijkste opdracht is mantelzorgers te ondersteunen zodat zij de zorg kunnen geven en daar zelf gezond bij blijven. Het Mantelzorgcentrum is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via (0224) 745 059 en (072) 562 7618.
Pin It
Bekeken: 2020x
https://ee.itk.ac.id/data/