Langedijk Centraal


De deuren van een aantal basisscholen in regio Alkmaar bleven maandagochtend nog gesloten. De scholen zijn onder de corona-lockdown vandaan, maar de sneeuw, wind en kou zorgen zorgen voor onveilige situaties en problemen met vervoer. Ronduit, Allente en ISOB laten echter weten dat alle scholen onder hun hoede dinsdag weer open zullen zijn. SAKS, met veertien scholen in Alkmaar en eentje in Bergen, was helaas niet bereikbaar.

De ISOB-groep wilde geen risico nemen en hield alle vijf Alkmaarse scholen dicht. De docenten willen volgens directeur-bestuurslid Robbert Smid heel graag weer aan de slag, maar deze scholen liggen allemaal in het buitengebied en zijn minder goed en veilig bereikbaar. In gemeente Bergen is alleen de Lucebert dicht.

Van de vijftien Alkmaarse basisscholen onder de vleugels van Ronduit zijn er acht geheel open en een aantal deels. Dat komt met name doordat een aantal leraren van buiten Alkmaar problemen ondervonden met (openbaar) vervoer.

Allente moest maandag slechts één school gesloten houden: de Hasselbraam in Heerhugowaard. Alle scholen in Langedijk zijn wel open, net als de Alkmaarse Montessorischool. (foto: Pixabay)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl