Langedijk Centraal


De rechtbank in Alkmaar heeft woensdag een 30-jarige man uit Oudkarspel wegens drugsproductie en wapenbezit veroordeeld tot zestien maanden gevangenisstraf, waarvan zes voorwaardelijk. De straf is twee maanden korter dan de officier van justitie had geëist.

Na een melding over een mogelijk vuurwapen bij de Langedijker deed de politie op 23 oktober vorig jaar een inval in zijn woning in Oudkarspel. Daarbij vond de politie bijna 4800 xtc-tabletten en een ploertendoder bij hem thuis. Dat werd in beslag genomen en de man belandde in de cel.

In de mobiele telefoon van de verdachte trof de politie allerlei berichten aan, waaruit zou blijken dat hij al ongeveer een maand in de pillen handelde. Maar de rechtbank vond het bewijs voor drugshandel niet voldoende. Daarom viel de straf iets lager uit dan geëist. Een geldbedrag van 815 euro dat bij de man in beslag was genomen, krijgt hij terug. De telefoon wordt vernietigd.

Naast de celstraf werd de Langedijker veroordeeld tot verplicht reclasseringstoezicht. De man kampt met problemen en schulden. Daarom moet hij meewerken aan eventuele behandeling en het treffen van betalingsregelingen.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl