Langedijk Centraal


De fusie van het Clusius College en ROC Kop van Noord-Holland is een belangrijke stap dichterbij gekomen. Woensdag gaven de raden van toezicht van de beide scholenketens groen licht voor het voorgenomen besluit van de colleges van bestuur. Daarmee staan intern de neuzen van alle bestuursorganen en raden dezelfde kant op. Nu nog toestemming van de onderwijsminister.

Een belangrijke vervolgstap is dat de Commissie Macrodoelmatigheid mbo een fusietoets uitvoert voor de minister van OCW. Naar verwachting velt deze van de zomer een oordeel. Gaat de minister akkoord, dan is de bestuurlijke fusie een feit op 1 januari 2022 en de volledige scholenfusie  op 1 augustus 2022.

Eric Lücke, voorzitter raad van toezicht Clusius College: “Zowel het Clusius College als het ROC Kop van Noord-Holland zijn zich bewust van hun regionale functie en hebben de blik naar buiten en op de toekomst gericht. We kennen de regio en elkaar.”

“Door samen te gaan, bieden we dichtbij huis een compleet aanbod aan voor zowel het vmbo, mbo als een leven lang ontwikkelen. Zo kunnen we blijven inspelen op maatschappelijke en technologische ontwikkelingen,” vult Kees Turnhout, voorzitter raad van toezicht ROC Kop van Noord-Holland aan.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl