Langedijk Centraal


Een verzamelbedrijfsgebouw aan de Celsiusstraat op industrieterrein Zandhorst is op last van de gemeente Heerhugowaard gesloten. Op het pand staan honderden bedrijven ingeschreven, waarvan tientallen zich bezighouden met criminele activiteiten, verklaart de gemeente aan mediapartner NH Nieuws. Er zouden grote hoeveelheden verboden middelen bij het pand zijn afgeleverd, gebruikt voor de productie van cocaïne.

Ook stonden er 800 voertuigen op het adres geregistreerd, die konden worden gelinkt aan diverse boetes met een totaalwaarde van 300.000 euro. Via het adres werden verschillende bedrijven opgericht, die na aankoop van goederen ook weer even snel werden opgeheven. De genoemde misdrijven zijn slechts het topje van de ijsberg. "Vele vormen van criminaliteit zijn geconstateerd, zoals het witwassen van geld, financiering van terrorisme, belastingontduiking, illegale onderhuur, de productie en het handelen in drugs."

Een van de bedrijven die zich onder meer in het pand bevond, was Trade Mark Office. Begin vorig jaar werd de 'locatie' in Heerhugowaard failliet verklaard. In 2018 kwam aan het licht dat tientallen ondernemers door het bedrijf, met ook mogelijke vestigingen in Amsterdam en Groningen, waren opgelicht. De ondernemers zouden telefonisch door het bedrijf zijn benaderd met een niet bestaand probleem, namelijk dat hun domeinnaam niet goed was geregistreerd. Vervolgens moesten zij onder hoge druk snel beslissen met het bedrijf in zee te gaan.

De eerste signalen van criminele activiteiten werden gemeld door lokale ondernemers. "Soms zien we dingen waarvan we weten of voelen dat er 'iets' niet klopt. Signalen die kunnen duiden op illegale praktijken. Meld dat via Misdaad Anoniem", zegt Blase. "Onze boodschap aan ondernemers en inwoners is dat je goed moet weten met wie je zaken doet."

Met de sluiting van het kantoorgedeelte kunnen ook integere bedrijven op het adres gedupeerd zijn. "De Kamer van Koophandel zal mogelijk overgaan tot het uitschrijven van malafide bedrijven en het aanschrijven van bonafide bedrijven", aldus de gemeente.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl