Langedijk Centraal


Sinds maandagochtend rijden er weer buurtbussen door de regio. De lijnen Heiloo-Egmond en Egmond-Camperduin zijn weer opgestart. De buurtbussen kregen kuchschermen, ventilatie-units en actieve luchtfiltering. Eén lijn in regio Alkmaar blijft nog wel eventjes buiten bedrijf. Lijn 407 Heerhugowaard -Langedijk van Hugohopper gaat pas op 3 mei weer van start. Tot die tijd blijft het alternatief van de buurtbustaxi bestaan. Daarmee kan een rit langs de route worden geboekt voor vier euro per keer.

Volgens voorzitter Arnold Vocking van Buurtbus Bergen stonden de meeste  vrijwilligers te popelen om weer te beginnen. De vrijwilligers van de Hugohopper zijn volgens manager Tineke Ackerman juist erg behoedzaam. Dat is de reden dat de buurtbus tussen Langedijk en Heerhugowaard voorlopig nog niet rijdt.

De buurtbussen van Bergen werden maandagochtend uitgezwaaid door de wethouders Tromp en Bekkering bij de thuisbasis in de Prins Hendrikstichting in Egmond aan Zee. De Rabobank Alkmaar e.o. was aanwezig om de vrijwilligers te verrassen met een cheque van 500 euro, om de tegenvallers van de coronacrisis op te vangen.

In de buurtbussen kunnen maximaal acht passagiers mee. De geavanceerde  luchtfiltering in combinatie met de kuchschermen en het dragen van mondkapjes moet het voor iedereen weer veilig maken. Voorzitter Bocking denkt dat het voorlopig niet druk wordt in de buurtbussen: "De kunst is om mensen weer terug te winnen voor de buurtbus. Zie hoe rustig het is in het reguliere openbaar vervoer. Als we in het begin een paar passagiers per rit hebben, zijn we al blij."

Voorzitter Vocking is opgetogen over de nieuwe vrijwilligers die zich het afgelopen maanden hebben gemeld, om het vrijwilligersteam aan te vullen waar altijd wat verloop in zit. Trots is hij ook op de samenstelling: "We hebben nu circa 10 nieuwe vrijwiligers, waarvan er drie vrouw zijn. Normaal zat er op tien nieuwe vrijwilligers slechts een vrouw tussen. We boeken dus vooruitgang!"

De buurtbuslijnen die weer actief zijn, worden opgenomen in de dienstregeling van Connexxion en binnenkort ook weer in de reisplanners.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl