De provincie Noord-Holland denkt een einde te hebben gemaakt aan de klapperende herrie van de Leeghwaterbrug. Daarover kwamen klachten van omwonenden. Sinds de renovatie hoorden zij de hele dag klappen van het brugdek als er zwaar verkeer overheen reed.

Via de media deden zij hun beklag. Ook schreven ze een brief aan het provinciebestuur.  De brug is eigendom van de provincie. De provincie laat nu aan de Alkmaarsche Courant weten dat een oorzaak is gevonden. "Uit onderzoek is naar voren gekomen dat er ruimte is ontstaan tussen het wegdek en de liggers ”, laat een woordvoerster van de provincie weten aan de Alkmaarsche Courant. "Hierdoor tikte het wegdek tegen de liggers als er zwaar verkeer over reed. De bevestiging is aangepast." Volgens de woordvoerster blijkt uit metingen dat het geluid is afgenomen na afronding van de klus. "Ook uit navraag bij bewoners blijkt dat de situatie is verbeterd en het geluid is afgenomen. We blijven de komende tijd monitoren of de speling wegblijft.”

De Leeghwaterbrug werd de afgelopen drie jaar voor miljoenen euro's vernieuwd en gerenoveerd. De renovatie verliep allesbehalve volgens plan. Er was vertraging en de kosten liepen gierend uit de hand. Provincie en aannemer vlogen elkaar in de haren. Mede daardoor kostte de opknapbeurt bijna twee keer zo veel als begroot. Binnenkort verantwoordt de provincie de gang van zaken.
Bekeken: 1894x