Gemeenten Heerhugowaard en Langedijk doen in deze 'Senioren en Veiligheidsmaand' onderzoek naar de digitale weerbaarheid van inwoners. Het internet speelt een steeds grotere rol in het dagelijks leven, en dat is criminelen natuurlijk niet ontgaan. Inwoners worden gevraagd om een enquête te doen over hoe veilig zij zich online voelen, wat zij voor veiligheidsmaatregelen treffen en in hoeverre de gemeente zou kunnen en moeten bijdragen aan digiweerbaarheid.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft samen met onder andere ouderenbonden april uitgeroepen tot de 'Senioren en Veiligheidsmaand'. Onder de slogan ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ wordt in april aandacht besteed aan vormen criminaliteit als meekijken bij het pinnen, babbeltrucs, nep-hulpvragen, phishing, spoofing en andere online (on)veiligheid. Onlangs tekende het ministerie met partners een convenant om twee jaar lang extra te investeren in digiweerbaarheid met name van ouderen.

Deelname aan het onderzoek is anoniem kan tot 30 april via heerhugowaard.nl/digitaal en gemeentelangedijk.nl. Het antwoorden van de vragen duurt zo'n acht minuten.

Kijk op maakhetzeniettemakkelijk.nl voor informatie en leerzame seminars op 15 en 22 april. Meer op meewering.nl.
Pin It
Bekeken: 1673x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/