Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) moet 42 miljoen euro uitkeren aan klanten van het failliete D-Reizen. Dit bedrag had het reisbureau in vouchers uitstaan bij zo'n 22.000 consumenten. Dat blijkt uit het eerste verslag van de curatoren die het faillissement afwikkelen.

D-reizen was een belangrijke tussenpersoon voor de verkoop van reizen van touroperators. Het concern had een vestiging in winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard en aan het Gedempte Nieuwesloot in Alkmaar. Veel gedupeerden uit deze regio wachten nu op hun geld. Ondertussen lijkt de afwikkeling van het faillissement vertraagd door een onderzoek naar het mogelijk misbruiken van voorkennis over het faillissement door de directeuren van het bedrijf. Deze week bleek dat zij de merkrechten van D-Reizen in maart overhevelden naar hun eigen bedrijf.

Sommige schuldeisers van het bedrijf zetten nu vraagtekens bij het handelen van de curatoren. Ze vinden het vreemd dat de curatoren eind november al betrokken waren als stille bewindvoerders bij het bedrijf en nu ook het onderzoek naar de directie gaan doen.

Hoewel het niet ongebruikelijk is dat curatoren in verschillende stadia, zowel voor als na een faillissement, betrokken zijn bij een bedrijf, wekt het bij sommigen argwaan dat de curatoren nu moeten controleren hoe het in maart is gegaan bij de overdracht van het merk. Marc van Deursen, directeur van Prijsvrij Vakanties en schuldeiser: "Het is allemaal voorgekookt in december en maart, en niet in het voordeel van de werknemers en schuldeisers." De curatoren ontkennen hun betrokkenheid bij de overheveling van het merk.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl