Een aangifte van bankpasfraude door een bejaarde vrouw uit Broek op Langedijk heeft geleid tot een grootschalig onderzoek naar oplichting, cybercrime en witwassen. Naar aanleiding van de zaak zijn een 20-jarige jongeman uit Rotterdam en een 18-jarig meisje en een 19-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden.

Het onderzoek leidde naar 42 andere aangiften met een vergelijkbare handelswijze. De slachtoffers waren allen wat ouder, tussen de 68 en 98 jaar. De oplichtingen waarvan zij aangifte deden vonden plaats tussen 1 december en 18 maart in Noord-Holland, Zuid-Holland, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg. Vermoedelijk is er voor totaal 65.000 euro buitgemaakt.

De daders deden zich voor als postbezorgers en leverden pakketjes af waarvoor 1 euro moest worden gepind. Daarbij keken ze de pincode af en verwisselden ze op slinkse wijze de bankpas. De slachtoffers hadden dat veelal pas later door, een aantal pas tijdens het pinnen voor hun boodschappen.

Tijdens het onderzoek werkten rechercheteams uit meerdere regio's en fraudeteams van de betrokken banken nauw samen. Het onderzoek duurt voort en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Ook wordt niet uitgesloten dat er nog meer mensen de dupe waren. De politie roept dan ook op om altijd aangifte te doen.

Meer informatie en tips ter voorkoming van oplichting zijn te vinden op politie.nl onder de thema's.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl