Bijna 90 vrijwilligersorganisaties hebben gevraagd om een bijdrage uit het 'Betrekken bij groen fonds' van de provincie. Daarvan zijn 41 aanvragen deels of geheel gehonoreerd, met een totale waarde van ruim een ton. Daaronder zitten er meerdere vanuit de regio Alkmaar.

Volledige subsidie is er voor de Vlinderweide van de St Adelbertabdij Egmond, de fruithaag in de BAVO Schooltuin in Ursem, en de vijver van de Alkmaarse amateurvereniging 'De Kromme Sloot'. Het waterplan van Ecodorp Bergen en de Pluktuin van Geesje in Oudkarspel, kunnen rekenen op gedeeltelijke vergoeding. Verder kan de regio nog genieten van volle vergoeding van een hoogsnoeier voor de POMologische Vereniging Noord-Holland, actief in Noord en Zuid-Kennemerland, en gedeeltelijke subsidie voor Urgenda om 30.000 zaailingen te (her)planten in heel de provincie.

De 88 organisaties vroegen bij elkaar om ruim vijf ton aan subsidies. Projectleider Marijke van Langen: "Dit laat zien dat vrijwilligers vol ideeën zitten om de biodiversiteit een impuls te geven en om de Noord-Hollanders te betrekken bij hun groene leefomgeving. De jury is onder de indruk van de enorme inzet en het enthousiasme waarmee vrijwilligers in hun eigen tijd een bijdrage leveren aan groen en natuur in onze provincie."

Gedeputeerde Esther Rommel (Natuur en Landschap): “Geweldig om te zien hoe groot de animo is van onze inwoners om samen voor meer groen te zorgen in de buurt. Hun werk draagt bij aan een betere biodiversiteit in Noord-Holland. Mijn felicitaties aan iedereen die nu verder kan met deze belangrijke projecten.”

De jury zal in het najaar bij projecten op werkbezoek gaan om de resultaten te bekijken van de werkzaamheden die door de vrijwilligers zijn opgezet door het Betrekken bij Groen Fonds.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl