De oorzaak van de grote brand op industrieterrein Zuiderdel in Broek op Langedijk is niet meer te achterhalen. Dat zegt Nick Horseling, mede-eigenaar van het bandencentrum waar het vuur is ontstaan. De brand verwoestte zijn bedrijf en dat van zijn buren, een houten meubel- en interieurzaak. Zij beginnen in Schagen opnieuw, Nick wacht nog op groen licht van gemeente Langedijk.

Tijdens de brand bleef Nick kalm, ondanks dat alles verloren ging, en dat is hij na een maand nog steeds. Hij laat zich niet zo snel gek maken. "Ik wist ook niet van mezelf dat ik mijn hoofd koel kon houden in zo'n situatie. Maar je staat machteloos en ik kijk vooruit. Ik wil niets liever dan gewoon weer aan de gang", zegt Nick tegen mediapartner NH Nieuws.

Experts hebben niet kunnen achterhalen waardoor het vuur is ontstaan. "Het wordt geschaard onder domme pech", zegt Nick. "Alle elektra hadden we keurig netjes op orde, maar waarschijnlijk is er toch kortsluiting ontstaan. Misschien heeft ongedierte wat aangegeten. We weten het niet. Alles is al weg, je kan geen verder onderzoek doen."

Voor Nick en zijn compagnon maakt het weinig meer uit. De claim bij de verzekering loopt, de eerste banden zijn alweer ingekocht en ze zijn in gesprek met de eigenaar van een bedrijfsruimte vlakbij. "Morgen gaan we weer in gesprek met de eigenaar. Ik heb er 100 procent vertrouwen in. De pen is er nog niet onder gezet, maar in het hoofd wel. Van beide kanten zit er vertrouwen in."

Het wachten is op een nieuwe vergunning voor de Omgevingswet. Ook kijkt de gemeente nog of de vergunningen voor de verbrande loods in orde waren. "Ik had gister willen starten maar ja, dat valt niet mee."
Pin It
Bekeken: 1954x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/