Gemeente Langedijk werkt al langere tijd aan haar verkeers- en vervoerbeleid en onderdeel van het Verkeer en Vervoerplan is het project ‘Verlenging van De Punt’. Verlenging van De Punt naar de rotonde Nauertogt - Vroonermeerweg verbetert de doorstroming en ontsluiting van Langedijk-Zuid. Het college van Langedijk heeft op dinsdag ingestemd met het voorlopig ontwerp van ingenieursbureau Sweco.

Verlenging van De Punt naar de Nauertogt verbetert de verkeersveiligheid in de omgeving en de bereikbaarheid van bedrijventerrein Zuiderdel. Ook hoeft er zo minder verkeer over de Westelijke Randweg. De bestemmingsprocedure is gestart en het ontwerp bestemmingsplan ligt ter inzage. Naar verwachting neemt de gemeenteraad in november hierover een besluit. Begin 2022 zal dan de voorbereiding starten voor de uitvoering. De weg wordt dan in 2023 aangelegd.

Dinsdag 29 juni organiseert de gemeente vanaf 17:30 uur een digitale inloopbijeenkomst. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie over de bijeenkomst is verkrijgbaar bij Harry Mars via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (foto: Bing)
Pin It
Bekeken: 1600x
https://ee.itk.ac.id/data/