Begin juli liet het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar weten dat veel bezoekers de coronaregels aan hun laars lappen. Er wordt veel tijd en geld verspild aan 'politieagentje spelen' en vervelender nog: deze mensen vergroten het risico dat patiënten besmet raken. Burgemeester Anja Schouten bracht vrijdag een bezoekje en voelde de druk waaronder het personeel staat. In een video op sociale media roept ze op om de coronaregels van het ziekenhuis te respecteren.

Vooral de regel dat er op de twee bezoekmomenten per dag maximaal één bezoeker per keer hooguit een half uur langskomt, wordt genegeerd. Mensen komen niet alleen, blijven langer of komen zelfs buiten de bezoekuren. Zij brengen vooral mensen die kwetsbaar zijn in gevaar, en die zijn er genoeg in het ziekenhuis.

"Ik ben vandaag in het ziekenhuis geweest en ook daar voelen ze druk", vertelt Anja Schouten. "En dat komt niet alleen door covid-patiënten, dat komt ook door het RS-virus waardoor veel kleine kinderen ziek zijn. Door de acute reguliere zorg die natuurlijk gewoon doorgaat en ook zij hebben vakantieplannen."

"Ik wil u vragen om samen met mij de Noordwesters te steunen. En dat is helemaal niet zo moeilijk", vervolgt de burgemeester. "We hoeven ons alleen maar te houden aan de regels die daar gelden. Daarmee kunnen zij de patiëntenzorg goed blijven doen en wordt het personeel niet extra belast, ze hebben het al druk."

"En laten we nu heel hard duimen dat we covid nu goed in de greep krijgen, zodat we in de herfst inderdaad kunnen zeggen dat we zitten in een post-covid tijdperk", besluit Schouten.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl