De 28-jarige man uit Noord-Scharwoude die zondag na het ernstige verkeersongeluk in Oudkarspel werd aangehouden, zit maandagochtend nog steeds vast voor het veroorzaken van de aanrijding met de groep twintigers. Meerdere raakten zondagavond gewond. De fietsers hadden de historische race van Max Verstappen gekeken in een café en waren onderweg naar huis. De aangehouden man die de groep aanreed, zou in dezelfde kroeg naar de Formule-1-race hebben gekeken.

"Het was een giga-klap. Het leek wel een oorlogsgebied." Dat vertelt een buurvrouw aan mediapartner NH Nieuws. Het ongeluk gebeurde rond 17.40 uur aan de Voorburggracht in het dorp. Een groep van acht jongeren fietst over de weg, waar je dertig kilometer per uur mag rijden. Ze kwamen van een feestelijke avond in een café even verderop: daar zagen ze Max Verstappen wereldkampioen worden. De groep fietst in de richting van Noord-Scharwoude en dan komt er een zwarte bestelbus aan. Naar verluidt wilde de bestuurder de jongeren inhalen en gaat dit gruwelijk mis: hij raakt zeker vijf van hen. Ze liggen verspreid over de straat.

De busbestuurder uit Noord-Scharwoude was volgens meerdere bronnen ook in dat café naar Formule 1 aan het kijken. Hij stopt niet na het ongeval, maar rijdt door. Mede dankzij oplettende buurtbewoners en een achtergelaten nummerbord is de bestuurder kort daarna in zijn woning gearresteerd en meegenomen naar het bureau. Zijn bus, met beschadiging van het zware ongeluk, is ook in beslag genomen.

Het bloed van man wordt op dit moment gecheckt op bijvoorbeeld het gebruik van alcohol. Daarover is officieel nog niets bekendgemaakt door de politie. Die zijn ook nog op zoek naar meer getuigen van het ongeval. Er hangen geen camera's langs de weg. Het is dan ook nog niet duidelijk waar de man van wordt verdacht op dit moment: het onderzoek is nog in volle gang. In Langedijk gaan allerlei verhalen rond over de slachtoffers en de vermeende dader.

Een buurtbewoner: "De roddels gaan heel snel: er zijn tien verhalen waarvan je niet weet welke je moet geloven. Iedereen kent elkaar hier." Dat maakt het volgens haar nog erger dan het is. "De beelden liegen er ook niet om. Ik heb fietsen nog nooit zo in elkaar zien liggen. Het was echt ongelooflijk heftig. Geen lullig ongeval."

Bronnen melden aan NH Nieuws dat vier van de slachtoffers op dit moment stabiel zijn, maar nog wel in het ziekenhuis liggen. Één jongeman is er slechter aan toe. De politie wilde daar verder geen uitspraken over doen. (foto: Inter Visual Foto)
Pin It
Bekeken: 24935x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/